matchen att vi skulle prata mera med varandra och även lyssna mera på
mittbackarna och målvakten. Det tyckte jag funkade bättre denna match än
den förra.
Matchen började bra med ett högt tryck mot Åby. Vi var oftast
först på boll och gick även in framför deras spelare mer än vad vi har
gjort i tidigare matcher. Tyvärr fick vi enligt min mening lite för lätta frisparkar
emot oss som gjorde att Åby fick vända spelet allt för ofta.
Men även vi fick en och annan frispark med oss och i 20:de minuten sköt Josefine ett
ribbskott som Jenny slog in returen på. 1-0. Åby fick också sina
chanser men det tog våra backar och målvakt hand om.

I halvtid pratade vi om att fortsätta vårat spel med mycket prat och mycket rull på boll. En tendens som jag tyckte uppstod i andra halvlek var att det blev rätt
tomt på mitten. Det gjorde att Åby kunde öka pressen på oss och vi fick
gå in i försvarsställning. Vi slarvade lite med passningarna, kanske var
det av trötthet efter allt försvarsarbete?
Ju närmre slutsignalen vi kom desto mer nervös blev jag. Matchen svängde verkligen fram och tillbaka.
I det stora hela så gjorde vi en helt okej match men vi fick verkligen
slita för våra poäng. Jag vet att vi kan spela mycket bättre och det vet
jag att vi kommer att göra. Det som jag tyckte var roligt att se var att
alla hjälptes åt och att vi vågade att gå på lite solo utflykter.
Extra beröm till dagens comeback, målvakten Jennifer Moberg som storspelade
och verkligen fick kämpa för att hålla nollan.
Bra jobbat ALLA tjejer!

Målskytt: Jenny Rydh

Lagetuppställning: MV: Jennifer Moberg, B: Linda Hansen Jansson, Josefine Nordström, Hanna Karlsson, Maria Björn, MF: Elsa Abrahamsson, Jennifer Bachmann, Caroline Abrahamsson, Julia Österberg, FW: Olivia Caesar, Jenny Rydh, Ersättare: Helen Pettersson och Malin Holmlander

Igelfors-Peking Västra
Dagens match mot Peking västra började bra. Vi höll emot bra och gav ett bra motstånd.
I mitten av första halvlek började vi tappa på kanterna och Peking fick in 2 mål. Vi fick inte ordning på vårat spel och blev lite vilsna i våra positioner. Det blev tyvärr att jaga efter bollen mer än att hålla i den. I andra halvlek provade vi med att byta kant på våra ytterspelare för att försöka att få stopp på deras anfall på våran vänsterkant. Dom var snabbare på boll och dom använde deras snabbhet till att göra ryck som vi hade svårt med. Målen kom som på beställning. Fortfarande lite okoncentrerat spel ifrån våran sida. När vi väl får tag i bollen och spelar vårat spel så får vi till ett par riktigt farliga anfall. Matchen slutade 0-7 till Peking.
Vi får ta lärdom av denna match så att vi fortare tar tag i bollen och spelar vårat spel, som jag vet att vi kan. Så kom ihåg denna match och börja ladda till nästa.
Tack till alla som ändå kämpade hela matchen och aldrig gav upp och ett extra tack till Lisa som gästspelade denna match.

Laguppställning: MV: Mona Österberg. B: Linda Hansen Jansson, Josefine Nordström, Hanna Karlsson, Malin Holmlander. MF: Maria Holmlander, Lotta Andersson, Maria Björn, Caroline Abrahamsson. FW: Jenny Rydh, Johanna Brandt
Ersättare: Elsa Abrahamsson, Lisa Skatka, Julia Österberg

Seriepremiär

I årets seriepremiär stod Kuddby IF B som motståndare. Vi börjar matchen väldigt starkt och rullar runt bollen i hela laget. Vi hjälper varandra genom hela matchen och kämpar på bra. Att snacka och kommunicera har varit något vi haft svårt med, men just idag flyter allt på ovanligt bra. Vi är väldigt fokuserade trots "stor" ledning och tappar inte tålamodet.
Första målet kommer redan efter 7 minuters spel och det dröjer inte längre än 3 minuter innan 2-0 målet kommer. De två första målen är båda gjorda av Julia. Jenny trycker sedan in 3-0 (24 min) och 4-0 (33 min). Precis innan halvtid är Johanna framme och trycker in 5-0 (44 min). När vi går till halvtidsvila så har vi en ledning med 5 mål mot 0.

Vi vet alla att vi inte kan börja slappna av när vi går ut till andra halvlek. Så vi fortsätter i samma takt. Rullar bollen till varandra genom laget och snacket flyter på minst lika bra även i andra halvlek. Johanna är snabbt framme och slår in 6-0 (50 min) och kort därefter utökar Carro 7-0 (51 min). När vi nu fått in ett par bollar till i nät så märks det att vi tappar lite tålamod, men vi lyckas ändå stänka in två mål till. Jenny är framme igen vid båda tillfällena och sätter både 8-0 (57 min) och 9-0 (64 min). Efter sista målet slappnar vi av alldeles för mycket och då straffas vi även med ett baklängesmål 9-1 (74 min). Efter målet skärper vi oss dock och tar tag i bollen igen men får tyvärr inte tillbaka samma fokus och slutet av matchen blir därför lite avslagen.

Vi visar genom hela matchen att det som tränaren tjatat på oss om och det som vi tränat på, (rulla boll, ha fantasi, våga utmana, snacka) har gett stort resultat, men kan fortfarande bli mycket bättre och det strävar vi efter också.

Matchen slutar 9-1 och det är en otroligt skön start på serien. Alla spelare som deltog i matchen gör en kanon insats och alla förtjänar lika mycket beröm.

Målskyttar: Julia Österberg 2, Jenny Rydh 4, Johanna Brandt 2 och Caroline Abrahamsson.

Laget : Mona Österberg, Linda Hansen Jansson, Josefine Nordström, Malin Holmlander,  Elsa Abrahamsson, Maria Holmlander, Maria Lindblom Björn, Caroline Abrahamsson, Julia Österberg, Johanna Brandt, Jenny Rydh, Olivia Caesar, Lotta Andersson och Jennifer Bachmann